Verschillende Office-trainingen staan klaar: Wat is nieuw in Word 2010 (of 2007) maakt je wegwijs in deze nieuwe versies van Word, zodat je direct aan de slag kunt. De inhoud van de cursus wordt aangepast aan de behoefte van het kantoor/de gebruiker.

Met verdiepingstrainingen Word (alineaopmaak, automatische nummering, werken met stijlen of werken met tabellen, sjablonen maken, mailmerge, etc.) leer je alle mogelijkheden van Word doorgronden.

Excel-voor-iedereen is juist voor de huis-tuin-en-keuken-gebruiker, die simpele handelingen in Excel wil doen en bijvoorbeeld een sheet goed wil kunnen printen .

Nieuw is de training PowerPoint voor Gevorderden.

In het kader van de introductie van een document management systeem (bijvoorbeeld FileSite) trainingen voor verschillende groepen gebruikers. In dit kader kan WorkShare
(een zgn. compare-programma) niet onvermeld blijven.

Indien binnen een bedrijf of afdeling behoefte is aan specifieke kennis van een programma, is het mogelijk daarvoor een op het onderwerp of probleem toegespitste training samen te stellen. Indien gewenst is daaraan een handleiding gekoppeld of een of een stap-voor-stap-beschrijving van de werkwijze.

Om de kennis van bepaalde groepen (of nieuwe) medewerkers vast te stellen is het mogelijk Word-toetsen te laten maken, waarmee te bepalen is wat iemand weet en kan. Vervolgens kan hier een vervolgtraject aan verbonden worden om de betreffende medewerkers de ontbrekende kennis bij te brengen.

Verschillende typen trainingen kunnen worden gegeven: train-de-trainers, helpdesk, eindgebruikers (zowel groeps- als persoonlijke trainingen). Ook behoort opleiding en co÷rdinatie van trainers en floorwalkers tot de mogelijkheden.