Handleidingen en instructies

Vervaardiging van een papieren of digitale handleiding of instructie op maat voor een programma of procedure(s). Dit kan ook inhouden het aanpassen of aanvullen van een bestaande of door een leverancier geleverde handleiding aan uw situatie, of het uitwerken van specifieke onderwerpen of werkzaamheden in duidelijke instructies of stappen. Het streven is om het onderwerp zodanig op papier te zetten dat er voor de gebruiker geen vragen overblijven en hij snel en efficiŽnt kan werken.
Zie Handleiding Mailmerge met Word 2007.

Instructiefilmpjes

Instructiefilmpjes kunnen een belangrijke rol spelen bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuw programma, ter illustratie van een bepaalde gang van zaken of om de verschillen te tonen van de net uitgerolde nieuwe versie van een programma met de oude. Ook valt te denken aan een introductiefilmpje voor nieuwe medewerkers waarin wordt uitgelegd hoe het netwerk is opgezet, met welke program≠ma's er wordt gewerkt en waar en hoe documenten worden opgeslagen. In enkele minuten krijgt de (nieuwe) medewerker een goed idee van de werkwijze van het bedrijf.

Een duidelijk instructiefilmpje kan bepaalde, terugkerende werkzaamheden van een docent of helpdesk-medewerker vervangen of ondersteunen. En als naslagwerk is het een handig medium.